HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGewokte Noedels Met Kippendijreepjes In Teriyaki
topBanner
Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

met oosterse groentemix, pinda's en komkommer

Supersnel
Lees meer

Dit gerecht zet je supersnel op tafel doordat wij niet alleen de kippendij, maar ook de groentemix, knoflook én ui alvast voor je gesneden hebben!

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaPinda'sSulfietSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Kippendijreepjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

300 gram

Oosterse groentemix

50 gram

Teriyakisaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

10 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesam)

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Mini-komkommer

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Wittewijn- of rijstazijn

(BevatSulfiet)

1 stuk(s)

Kippenbouillonblokje

1 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3088 kJ
Energie (kcal)738 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels8 g
Eiwitten31 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook, met per persoon 1/2 bouillonblokje, in een pan met deksel voor de noedels (zie Tip). Schil de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Roerbak de gember, de kippendijreepjes en de knoflook 3 - 5 minuten. Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel af met koud water.

3

Voeg de oosterse groentemix toe aan de wok en roerbak 1 minuut mee. Voeg de noedels, teriyakisaus, sesamolie en 1/2 el ketjap per persoon toe aan de wok en verhit het geheel nog 1 minuut. Schep goed om en voeg eventueel de sojasaus, peper en zout toe naar smaak. Snijd ondertussen de komkommer in schijfjes. Meng in een kom met 1tl el wittewijn- of rijstazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout. Hak de pinda's grof.

4

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pinda's. Serveer met de komkommer.