HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGeroosterde Bloemkool In Groene Currysaus
topBanner
Geroosterde bloemkool in groene currysaus

Geroosterde bloemkool in groene currysaus

met bruine rijst, spinazie en Thais basilicum

Lees meer

Basilicum heb je in verschillende soorten en maten: rood, citroen- en, zoals in dit recept, Thais basilicum. Deze variant heeft een anijsachtig aroma en geeft een authentiek Aziatische smaak aan je gerecht.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:VeganBalans
Allergenen:Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Bloemkool

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Limoen

1 stengel(s)

Vers citroengras

10 gram

Thais basilicum

140 gram

Bruine snelkookrijst

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

1 zakje(s)

Groene currykruiden

180 ml

Kokosmelk

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Bloem

2 tl

Suiker

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2761 kJ
Energie (kcal)660 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels8 g
Eiwitten16 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Meng de bloemkool in een kom met de olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 30 minuten in de oven, of tot de bloemkool goudbruin en krokant is geworden. Schep halverwege om.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de limoen in parten. Kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken. Scheur het Thais basilicum klein.

3

Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Voeg de groene currykruiden en 1/2 el bloem per persoon toe en bak 1 minuut mee.

5

Voeg vervolgens de kokosmelk, citroengras en per persoon: 50 ml water en 1 tl suiker toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng het geheel aan de kook en laat 5 - 8 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg de laatste 3 minuten de spinazie en de helft van het Thais basilicum toe.

6

Haal het citroengras uit de curry en breng de curry op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de geroosterde bloemkool over diepe borden. Schep de currysaus over de bloemkool. Garneer met de cashewstukjes en de rest van het Thais basilicum. Serveer met een partje limoen.