Skip to main content
Gehaktballetjes in pittige tomatensaus met zilvervliesrijst

Gehaktballetjes in pittige tomatensaus met zilvervliesrijst

De gehaktballetjes zijn voorgekruid met o.a. paprikapoeder, oregano, tijm en komijn

3.8
(1,1 k)

Gehaktballetjes worden vaak gegeten in combinatie met pasta, maar dat neemt niet weg dat het ook heerlijk smaakt met rijst! Samen met de koriander zorgt dit ervoor dat dit gerecht geen standaard 'gehaktballen met rode saus’ is. De gehaktballetjes zijn gemaakt van het Hollandse MRIJ-rund. Meer hierover lees je op het blog.

Tags:
Épicé
Allergènes:
Anhydride sulfureux et sulfites

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

85 g

Riz cargo

105 g

Boulettes de bœuf haché assaisonnées

½ pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

¼ pièce(s)

Piment rouge

½ pièce(s)

Poivron vert

25 g

Abricots secs

(Contient: Anhydride sulfureux et sulfites)

½ pièce(s)

Passata de tomate

2 brin(s)

Coriandre fraîche

(Peut contenir : Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)3251 kJ
Calories777 kcal
Graisses24 g
Graisses saturées8 g
Glucides94 g
Fibres alimentaires12 g
Protéines40 g

Ustensiles

Poêle avec couvercle
Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 2 – 3 minuten rondom bruin. Draai het vuur lager en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar het bakvet in de pan.

Snijd de paprika in blokjes.
3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes en snijd de gedroogde abrikozen klein.

Bak de paprika.
4

Bak de paprika in de wok of hapjespan met bakvet 2 minuten op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 3 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpassata en gedroogde abrikozen toe en kook de saus 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd of hak ondertussen de koriander fijn

Voeg de gehaktballetjes toe.
6

Voeg de gehaktballetjes toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.

Garneer met koriander.
7

Verdeel de rijst en de gehaktballetjes met pittige tomatensaus over de borden. Garneer met de koriander.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes