Kipburger op z'n Italiaans met kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipburger op z'n Italiaans met kaas

Kipburger op z'n Italiaans met kaas

met tomatensaus, patatjes en basilicum

Wist je dat basilicum ook koningskruid wordt genoemd? De naam van dit kruid komt namelijk van het Oudgriekse woord voor koning - basileus.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Paprika

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Oranjehoen kipburger

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2849 kJ
Energie (kcal)681 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten61.1 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels13.2 g
Eiwitten31 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Rasp
•Koekenpan met deksel

Instructies

Aardappelwedges bereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot.
  • Schil de aardappelen of was grondig. Snijd de aardappelen in wedges. 
  • Kook de aardappelen in 8 - 10 minuten gaar. Bewaar 40 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Groenten snijden
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de Parmigiano Reggiano. Snijd de paprika in repen. Snijd het basilicum in reepjes. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de burger 5 - 7 minuten. Haal uit de pan bewaar apart. 
  • Bak in dezelfde pan de ui, knoflook en paprika 1 - 2 minuten.
Saus maken
3
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en voeg vervolgens de passata, het achtergehouden kookvocht, de suiker en de helft van de Siciliaanse kruidenmix toe. Dek de pan af en laat 2 - 4 minuten sudderen op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de burger in de saus. Beleg de burger met beide kazen en dek de pan opnieuw af. Zet het vuur laag en bak 2 - 3 minuten verder zodat de kaas kan smelten.
Serveren
4
  • Voeg de boter, het basilicum en de overige Siciliaanse kruidenmix toe aan de pot met aardappelen. Meng goed en bak 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de patatjes over de borden.
  • Serveer de burger met de saus ernaast.