Skip to main content
Varkenshaas met zomerse salade
Varkenshaas met zomerse salade

Varkenshaas met zomerse salade

met krieltjes en gegrilde nectarine

De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en gebruik als extra garnering.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Nectarine

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Varkenshaas

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

¾ el

Wittewijnazijn

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)592 kcal
Energie (kJ)2478 kJ
Vetten20.2 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten69.9 g
waarvan suikers19.7 g
Vezels11.6 g
Eiwitten31.3 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1
  • Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel.
  • Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pot met deksel en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pot. Breng afgedekt aan de kook en kook de krieltjes in 15 - 17 minuten gaar. Giet daarna af.
Varkenshaas bakken
2
  • Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een pan met deksel.
  • Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur.
  • Dek de pan af en bak de varkenshaas nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur (zie Tip).
  • Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot serveren.

Tip: Varkenshaas kun je rosé eten. Houd je meer van goed doorbakken vlees? Bak de varkenshaas dan gerust iets langer.

Krieltjes bakken
3
  • Bak de krieltjes 2 minuten op middelhoog vuur in het bakvet van de varkenshaas.
  • Snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Snijd de nectarine in partjes.
  • Verhit de overige boter in een andere pan op middelhoog vuur en bak de nectarine 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel extra boter toe en bak de nectarine niet te lang.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing.
  • Voeg de sla, komkommer en radijs toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Serveer met de nectarine.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Broodje kipgyros met aioli

Broodje kipgyros met aioli

met knapperige salade van komkommer, wortel en tomaat
Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree

Zalmfilet in roomsaus met bieslookpuree

met tomaat en frisse komkommersalade
Visburger met zelfgemaakte knoflooksaus

Visburger met zelfgemaakte knoflooksaus

met rodekool-komkommer slaw en aardappelblokjes
Gehaktballetjes in tomatensaus met frietjes

Gehaktballetjes in tomatensaus met frietjes

met frisse komkommersalade
Visburger met ovenfrietjes

Visburger met ovenfrietjes

met ravigotesaus en frisse salade
Supersimpele Spaanse hamburger

Supersimpele Spaanse hamburger

met patatas bravas, aioli en komkommersalade
Kipfilet met bieslookroomsaus

Kipfilet met bieslookroomsaus

met gebakken krieltjes en salade
Mini-tortilla's met gyros en zelfgemaakte yoghurtsaus

Mini-tortilla's met gyros en zelfgemaakte yoghurtsaus

met hummus en Griekse salade
Lauwwarme couscoussalade met Mediterraanse kipfilet

Lauwwarme couscoussalade met Mediterraanse kipfilet

met tomatentapenade en yoghurtdressing
Kipfilet op z'n Kroatisch met gebakken krieltjes

Kipfilet op z'n Kroatisch met gebakken krieltjes

met zelfgemaakte ajvar van gegrilde aubergine en paprika
Steak met volkoren-noedelsalade

Steak met volkoren-noedelsalade

met zoete Aziatische saus, limoen en verse munt
Tuna melts met tomaat en mais

Tuna melts met tomaat en mais

met zelfgemaakte tonijntopping en frisse salade
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

Met avocado, sinaasappel, komkommer
Parelcouscous salade met gegrilde kip

Parelcouscous salade met gegrilde kip

met komkommer, paprika en honing-mosterddressing
Varkensfilet met frisse citroendressing

Varkensfilet met frisse citroendressing

met krieltjes uit de oven en sperziebonen
Japanse stijl bowl met kipgehaktballetjes

Japanse stijl bowl met kipgehaktballetjes

met groene groenten en knoflookrijst
Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

met Chinese groentemix, pinda's en komkommer
Boomstammetje met veldslastoemp

Boomstammetje met veldslastoemp

met gestoofde cherrytomaten en prei
Kabeljauw in zelfgemaakte kruidenkorst met gepofte cherrytomaten

Kabeljauw in zelfgemaakte kruidenkorst met gepofte cherrytomaten

met aardappel-bieslookpuree, olijven en frisse salade
Vietnamese stijl gehakt met rijst

Vietnamese stijl gehakt met rijst

met frisse salade en nuoc cham dressing

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes