Varkenshaas in pecanbotersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas in pecanbotersaus

Varkenshaas in pecanbotersaus

met spinazie-orzo en witloof

Sjalotten zijn iets delicater en hebben een verfijndere smaak dan gewone uien. Je kunt ze dus op vrijwel dezelfde manier gebruiken, en met heel weinig moeite je gerecht naar een hoger niveau tillen.

Allergenen:
Pecannoten
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Witloof

½ stuk(s)

Sjalot

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1.5 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

30 ml

Water

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3291 kJ
Energie (kcal)787 kcal
Vetten35.8 g
waarvan verzadigd14.9 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels10.2 g
Eiwitten37.4 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

•Hapjespan met deksel
•Koekenpan
•Aluminiumfolie

Instructies

Orzo maken
1
  • Bereid de bouillon. Snipper de sjalot. 
  • Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op laag vuur en fruit de sjalot 2 minuten.
  • Voeg de orzo toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur. 
  • Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
  • Voeg in de laatste 2 minuten de spinazie, eventueel in delen, toe aan de sauteerpan.
Varkenshaas bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 10 - 13 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de witloof in kwarten.
Witloof bakken
3
  • Verhit 1 el boter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 2 minuten.
  • Voeg de witloof, de honing, de mosterd en de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Bak de witloof 3 minuten.
  • Voeg de pecannoten toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de varkenshaas in sneetjes.
  • Serveer de orzo in diepe borden.
  • Verdeel de witloof en de varkenshaas erbovenop.
  • Besprenkel met de pecanbotersaus.

Weetje: Wist je dat witloof haar kleur dankt aan het feit dat de bladeren het zonlicht niet zien? Hierdoor produceert de plant geen chlorofyl of bladgroen, wat witloof een groene kleur zou geven.