Vezels, eiwitten en antioxidanten – zwarte bonen zitten er vol van. Ze houden je bloedsuikerspiegel in balans, waardoor je energieniveau op peil blij . Over balans gesproken, dit gerecht bevat wel 300 gram groente per persoon en meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Verantwoord genieten dus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
75 gram
Zoete aardappel
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Tomaat
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
75 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Kipfilet
1 pak(ken)
Zwarte bonen
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Mesclun
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Extra vierge olijfolie
½ tl
Honing
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de paprika in repen en de tomaat in blokjes.
Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 g groente bevat? Meer vitamine C dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid en meer dan de helft van de dagelijkse aanbeveling voor vezels.
Meng in een saladekom de rode ui, zoete aardappel en paprika met het grootste deel van de Mexicaanse kruiden, de helft van de olijfolie en peper en zout naar smaak. Verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier en bak 18 - 20 minuten in de oven, of tot de groenten gaar zijn.
Tip: De rode paprika is de voornaamste bron van vitamine C.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Schenk een bodempje water in de pan met deksel. Voeg een snuf zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook 6 - 8 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Wrijf de kipfilet in met de overige Mexicaanse kruiden, peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.
Laat ondertussen de zwarte bonen uitlekken en verkruimel de feta. Meng in de saladekom de extra vierge olijfolie met de zwarte balsamicoazijn en honing. Voeg de tomaat, zwarte bonen, sperziebonen, groenten uit de oven en de helft van de feta toe. Schep om en breng goed op smaak met peper en zout.
Tip: De zwarte bonen leveren in dit gerecht de meeste vezels. Daarnaast zijn deze, en andere peulvruchten, rijk aan ijzer, magnesium, eiwitten en meerdere B-vitamines.
Verdeel de mesclun over de borden en schep de Mexicaanse salade erop, of eromheen (als de salade nog warm is, zal de mesclun erg slinken). Leg de kipfilet op de salade en garneer met de overige feta.