Skip to main content
Kipfilet in spinazie-roomsaus
Kipfilet in spinazie-roomsaus

Kipfilet in spinazie-roomsaus

met gebakken patatjes, wortel en verse kruiden

Krulpeterselie wordt vaak gebruikt als garnering met zijn milde smaak en geplooide textuur, terwijl bladpeterselie een meer uitgesproken en kruidige smaak heeft. Beide zijn perfect om een verfrissende noot aan je gerechten toe te voegen.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Aardappelen

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

5 gram

Verse krulpeterselie & tijm

1 stuk(s)

Kipfilet

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

100 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2749 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten33.3 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten55.6 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels14.5 g
Eiwitten34.5 g
Zout0.8 g
Potassium329.3 mg
Calcium104 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne schijfjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in kwarten.
  • Snijd de peterselie en fijn.
Aardappelen bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de aardappelen, afgedekt, 30 - 35 minuten.
  • Haal na 20 minuten het deksel van de pan en schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Kipfilet bakken
3
  • Verhit een klontje boter in een pot op hoog vuur.
  • Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant.
  • Haal uit de pot en bewaar apart. Bewaar ook de pot met bakvet.
Laten sudderen
4
  • Verhit opnieuw een klontje boter in dezelfde pot op middelmatig vuur.
  • Bak de ui, knoflook en wortel 3 - 4 minuten. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut. 
  • Blus af met de bouillon. Voeg de tijmtakjes toe, roer goed door en laat het geheel, afgedekt, 10 minuten sudderen.
  • Voeg de kipfilet toe aan de pot en pocheer 5 - 8 minuten, of tot de kip gaar is.
Spinazie toevoegen
5
  • Haal het deksel van de pot en voeg de room en de spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Roer goed door en laat nog 4 - 6 minuten indikken zonder deksel. 
  • Haal de tijmtakjes uit de pot.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Serveren
6
  • Verdeel de patatjes over de borden en schep de kipfilet erbij.
  • Serveer met de romige spinaziesaus en garneer met de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla