Skip to main content
Luxe geitenkaas in bladerdeeg met cranberrychutney
Luxe geitenkaas in bladerdeeg met cranberrychutney

Luxe geitenkaas in bladerdeeg met cranberrychutney

met knoflook-rozemarijn aardappeltjes en haricots-vertssalade

Je bereidt vanavond een luxe gerecht met gerijpte geitenkaas gewikkeld in bladerdeeg. De cranberrychutney maakt deze feestelijke maaltijd af!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Milk
Hvede
Walnüsse

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gerijpte geitenkaas

½ roll(s)

Bladerdeeg

40 gram

Cranberrychutney

15 gram

Walnoten

200 gram

Rosevalaardappelen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Knoflookteen

30 gram

Mesclun

150 gram

Haricots verts

½ stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] melk

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1389 kcal
Energie (kJ)5810 kJ
Vetten82 g
waarvan verzadigd33.8 g
Koolhydraten120.8 g
waarvan suikers25.4 g
Vezels14.3 g
Eiwitten33.4 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn. Meng in een kom de aardappelpartjes, knoflook, rozemarijn en 1/2 el olijfolie per persoon. Verhit een sauteerpan met deksel en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 25 - 30 minuten op middelhoog vuur. Haal na 15 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Bladerdeeg vullen
2

Snijd een 1/2 bladerdeegrol per persoon in de helft. Leg 1 stuk bladerdeeg per persoon op een bakplaat met bakpapier en beleg met de cranberrychutney en 1 geitenkaasschijf. Hak de walnoten grof en verdeel over de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Maak de randen van het bladerdeeg nat en leg het andere stuk bladerdeeg erbovenop. Leg een kleine kom van ongeveer 12 - 14 cm omgekeerd op het gevulde bladerdeeg en snijd langs de rand zodat je een rond gebakje overhoudt. Druk de randen aan met een vork en bestrijk de gebakjes met melk (zie Tip). Maak in het midden een kleine snede en bak 18 - 20 minuten in de oven, of tot het deeg goudbruin is.

Tip: Heb je nog een ei in huis? Dan kun je het bladerdeeg ook met een geklutst ei insmeren voor extra kleur.

Sjalot inleggen
3

Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Meng in een kleine kom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl honing (zie Tip). Voeg de sjalot toe, breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Heb je geen honing in huis? Vervang de honing dan voor suiker.

Haricots verts koken
4

Breng water aan de kook in een pot met deksel. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en snijd ze doormidden. Kook in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, 1 el dressing van de sjalotten, peper en zout. Voeg de haricots verts, ingelegde sjalot en de mesclun toe. Meng goed door.

Serveren
6

Verdeel de knoflook-rozemarijnaardappelen over borden en leg 1 geitenkaasgebakje op elk bord. Serveer met de frisse haricots-vertssalade. Serveer eventueel met mayonaise.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes