Romige spaghetti met vegetarisch gehakt en pecorino
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige spaghetti met vegetarisch gehakt en pecorino

Romige spaghetti met vegetarisch gehakt en pecorino

met mascarpone-tomatensaus, puntpaprika en vers basilicum

Je kent mascarpone misschien alleen van het dessert tiramisu. In dit gerecht wordt het gebruikt om een heerlijk romige tomatensaus te maken.

Labels:
Veggie
•Familie
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Gerst
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

75 gram

Le Gehackt Super Hâché van De Vegetarische Slager

(Bevat Gerst, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3455 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten31.1 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten91.1 g
waarvan suikers23.8 g
Vezels15.4 g
Eiwitten39.3 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

•Pan
•Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de pasta.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg het plantaardig gehakt en 1 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in blokjes.
Saus maken
2
  • Kook de pasta in 10 - 12 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de puntpaprika toe en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en voeg de tomatenblokjes, de suiker en de overige Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten sudderen.
Saus afmaken
3
  • Snijd het basilicum fijn. 
  • Voeg de mascarpone en het gehakt toe aan de pan en meng goed door. Laat 2 - 3 minuten sudderen. 
  • Voeg de spaghetti en 1 el kookvocht per persoon toe en meng goed.

Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta met saus over diepe borden. 
  • Garneer met de geraspte pecorino en het basilicum.