HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFarfalle Met Spinazie Preisaus
topBanner
Farfalle met spinazie-preisaus

Farfalle met spinazie-preisaus

met groene pesto, rode peper en parmigiano reggiano

Lees meer

Vandaag een pasta met lekker veel spinazie! Je brengt de saus op smaak met groene pesto en Italiaanse kaas, de rode peper geeft het gerecht nog wat extra pit.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Rode peper

50 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 gram

Farfalle

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

75 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2936 kJ
Energie (kcal)702 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels7 g
Eiwitten22 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de parmigiano reggiano.

2

Kook de farfalle, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot, knoflook en rode peper 2 – 3 minuten. Voeg de prei toe en bak nog 5 minuten.

4

Voeg de spinazie toe en roerbak totdat de spinazie geslonken is.

5

Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan met groenten. Voeg de farfalle en de helft van de geraspte parmigiano reggiano toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overige parmigiano reggiano.