Farfalle met spinazie-preisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met spinazie-preisaus

Farfalle met spinazie-preisaus

met groene pesto en rode peper

Vandaag staat er een pasta met lekker veel spinazie op het menu. Je brengt de saus op smaak met groene pesto en Italiaanse kaas, en de rode peper geeft het gerecht nog wat extra pit. De pittige smaak zit vooral in de zaadjes – die verwijder je, zodat de pittigheid niet overheerst.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

¼ stuk(s)

Rode peper

90 gram

Farfalle

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3167 kJ
Energie (kcal)757 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok

Instructies

Snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Farfalle koken
2

Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot, knoflook, rode peper 2 – 3 minuten. Voeg de prei toe en bak nog 5 minuten.

Spinazie toevoegen
4

Voeg de spinazie toe en roerbak totdat de spinazie geslonken is.

Op smaak brengen
5

Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan met groenten. Voeg de farfalle en de helft van de Italiaanse kaas toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overige kaas.