Skip to main content
Krokante kikkererwten met zoete romige currysaus
Krokante kikkererwten met zoete romige currysaus

Krokante kikkererwten met zoete romige currysaus

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, bloemkool en tomaat

Met onze verborgen-groentenrecepten kun jij maaltijden serveren die niet alleen vers en makkelijk te maken zijn, maar die stiekem boordevol groenten zitten die kinderen normaal naar de zijkant van hun bord duwen. Een stressvrij familiediner!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd
Cashewnoten
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Kikkererwten

100 gram

Bloemkoolrijst

40 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Wortel

50 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¾ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

20 gram

Mangochutney

(Bevat: Mosterd)

10 gram

Geroosterde cashewnoten

(Bevat: Cashewnoten, Noten Kan bevatten: Macadamianoten, Noten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2763 kJ
Energie (kcal)660 kcal
Vetten29.3 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels15.8 g
Eiwitten19.7 g
Zout1.1 g
Potassium472.7 mg
Calcium51.5 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan
Zeef
Staafmixer
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de wortel in schijfjes.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de wortel en tomaat 2 - 3 minuten.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Voeg beide toe aan de pan en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg het currypoeder toe en bak 1 minuut mee.
Rijst koken
2
  • Roer de bouillon en mangochutney erdoorheen en breng aan de kook. Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.
  • Breng water aan de kook in een pot en kook de rijst 8 - 10 minuten.
  • Voeg de bloemkoolrijst toe en kook nog 1 minuut. Giet daarna af. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart.
Kikkererwten roosteren
3
  • Spoel de kikkererwten en laat uitlekken in een vergiet.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelmatig vuur en bak de kikkererwten 12 - 15 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg ondertussen de roomkaas toe aan de curry.
  • Gebruik een staafmixer om het geheel tot een gladde saus te mixen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de peterselie grof en snijd de limoen in 4 partjes.
  • Verdeel de curry en kikkererwten over de rijst.
  • Garneer met de cashewnoten en peterselie.
  • Serveer de limoenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders