Varkensoester met zelfgemaakte saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensoester met zelfgemaakte saus

Varkensoester met zelfgemaakte saus

met peultjes en wortelpuree

Wortels zijn rijk aan vitamine A. Dit geeft je ogen en afweersysteem een extra boost!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Varkensoester

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

75 gram

Peultjes

150 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Gesneden rode ui

Zelf toevoegen

125 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Mosterd

2 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2565 kJ
Energie (kcal)613 kcal
Vetten28.2 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels12.8 g
Eiwitten71.9 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Ovenschaal
Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip).
  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bereid de bouillon.
  • Kook water in een ruime pot voor de groenten.
  • Pers of snijd de knoflook fijn.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.

Tip: Voor het beste resultaat haal je het vlees 30 tot 60 minuten voor het koken uit de koelkast. Hierdoor is het vlees op kamertemperatuur wanneer je het gaat bakken.

Varkensoester bakken
2
  • Kook de aardappelen samen met de wortelschijfjes 15 minuten.
  • Bewaar een klein beetje van het kookvocht, Giet af en houd apart.
  • Breng het vlees op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg het vlees toe en bak het gedurende 3 - 4 minuten, of tot het gelijkmatig bruin is. Voeg vervolgens de helft van de ui en knoflook toe aan de gekookte groenten.
Saus maken
3
  • Leg het vlees in een ovenschaal en braad het 6 - 8 minuten. Haal het daarna uit de oven en snijd in sneetjes. Zet het vuur van de pan hoger en blus af met de bouillon en de balsamicoazijn.
  • Roer de mosterd erdoorheen en breng op smaak met peper.
  • Laat 4 - 6 minuten koken, of tot de saus tot de helft is gereduceert.
  • Meng kort voor het opdienen een koud klontje boter door de saus.
Serveren
4
  • Kook water in een ruime pot en kook de peultjes 4 - 6 minuten, giet af en spoel af onder koud water.
  • Stamp de wortel en aardappelen tot een gladde puree. Voeg indien nodig een scheutje van het achtergehouden kookvocht toe en breng op smaak met peper.
  • Serveer de puree op borden en leg de vleessneetjes en peultjes erbovenop. Serveer met de saus.