topBanner
Quiche met broccoli en oude kaas

Quiche met broccoli en oude kaas

met een extra salade van radijs, appel en gemengde sla

Extra Groente
Lees meer

Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen?

Labels:VeggieFamilie
Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

150 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 mespuntje(s)

Nootmuskaat

125 gram

Rode cherrytomaten

⅔ rol(len)

Quichedeeg

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen)

80 gram

Slamix: spinazie, rucola en red chard

1 stuk(s)

Appel

1 bosje(s)

Radijs

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4931 kJ
Energie (kcal)1179 kcal
Vetten82.0 g
waarvan verzadigd36.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels11 g
Eiwitten35 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Grote kom
Ovenschaal
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in nog kleine blokjes. Snijd de rode ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Verwijder de blaadjes van de radijs en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.

2

Kook de broccoli, afgedekt, in 2 - 4 minuten halfgaar in de pan met deksel. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de ui, knoflook en rode peper 3 - 4 minuten. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door.

3

Voeg de broccoli toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut op hoog vuur, zodat al het vocht verdampt. Haal de groenten uit de pan en zet apart. Laat de groenten afkoelen. Bekleed je bakvorm of ovenschaal met bakpapier, of vet in met 1/4 el olijfolie per persoon. Bekleed de vorm met de benodigde hoeveelheid quichedeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg en bak in de oven zonder vulling voor 5 - 7 minuten.

4

Meng in een grote kom de eieren met de slagroom. Voeg de gedroogde oregano en de helft van de oude kaas toe. Rasp vervolgens een mespuntje nootmuskaat per persoon boven de kom. Breng op smaak met ruim peper en zout en roer goed door elkaar. Halveer de cherrytomaten en meng deze samen met de afgekoelde broccoli door het eimengsel.

5

Giet het broccoli-eimengsel in de bakvorm of ovenschaal en top af met de rest van de oude kaas. Bak de quiche 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij gaar is. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Voeg de radijs, appel en slamix toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd de quiche in stukken en verdeel deze over de borden. Serveer de salade ernaast.