
Double veggie - Naanpizza met vegetarische döner kebab van knolselderij
met leccino olijven en Turkse peper als extra
De vegetarische döner kebab is nieuw in je box! Hij heeft evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar dan 100% plantaardig!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
2 stuk(s)
Knoflookteen
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
⅓ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Ui
½
Tomatenpuree
1 stuk(s)
Naanbrood
80 gram
Vegetarische döner van knolselderij
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
1 stuk(s)
Turkse groene peper
20 gram
Leccino olijven
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
½ el
Extra vierge olijfolie
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Meng de helft van de knoflook met 2/3 van de volle yoghurt (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
- Snijd de Turkse peper en leccino olijven in dunne ringen.
Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

- Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de overige knoflook met de helft van de rode ui 2 - 3 minuten (zie Tip).
- Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg 40 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 1 minuut inkoken.
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee.

- Meng in een saladekom: 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, de overige yoghurt, peper en zout.
- Voeg de komkommer, tomaat, overige rode ui, de helft van de ijsbergsla en radicchio toe aan de saladekom en schep om.
Tip: Aan de döner is speciaal voor ons minder zout toegevoegd. Het resultaat is even lekker, maar beter voor jou. Én, wist je dat de döner kebab is gemaakt van tarwe en knolselderij en daardoor 100% plantaardig en een bron van vezels is? Vanwege het hoge aantal eiwitten is het ook nog eens super voedzaam!

- Verdeel de naanbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de tomatensaus.
- Beleg de naanpizza’s met het vegetarische döner kebab, olijven, Turkse groene peper en de kaas en bak 4 - 6 minuten in de oven.
- Verdeel de naanpizza’s over de borden en bestrooi met de overige ijsbergsla en radicchio.
- Besprenkel met de knoflook-yoghurtsaus.
- Serveer de salade ernaast.