Double veggie - Naanpizza met vegetarische döner kebab van knolselderij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Naanpizza met vegetarische döner kebab van knolselderij

Double veggie - Naanpizza met vegetarische döner kebab van knolselderij

met leccino olijven en Turkse peper als extra

De vegetarische döner kebab is nieuw in je box! Hij heeft evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar dan 100% plantaardig!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Naanbrood

80 gram

Vegetarische döner van knolselderij

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

1 stuk(s)

Turkse groene peper

20 gram

Leccino-olijven

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)391 kcal
Energie (kJ)1636 kJ
Vetten27.1 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten21.2 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels5.4 g
Eiwitten13 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Saladekom
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng de helft van de knoflook met 2/3 van de volle yoghurt (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
  • Snijd de Turkse peper en leccino olijven in dunne ringen.

Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Saus maken
2
  • Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de overige knoflook met de helft van de rode ui 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg 40 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 1 minuut inkoken.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee.

Salade aanmaken
3
  • Meng in een saladekom: 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, de overige yoghurt, peper en zout.
  • Voeg de komkommer, tomaat, overige rode ui, de helft van de ijsbergsla en radicchio toe aan de saladekom en schep om.

Tip: Aan de döner is speciaal voor ons minder zout toegevoegd. Het resultaat is even lekker, maar beter voor jou. Én, wist je dat de döner kebab is gemaakt van tarwe en knolselderij en daardoor 100% plantaardig en een bron van vezels is? Vanwege het hoge aantal eiwitten is het ook nog eens super voedzaam!

Naanpizza bakken en serveren
4
  • Verdeel de naanbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de tomatensaus.
  • Beleg de naanpizza’s met het vegetarische döner kebab, olijven, Turkse groene peper en de kaas en bak 4 - 6 minuten in de oven. 
  • Verdeel de naanpizza’s over de borden en bestrooi met de overige ijsbergsla en radicchio.
  • Besprenkel met de knoflook-yoghurtsaus.
  • Serveer de salade ernaast.