Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen wel een diameter van 15 cm hebben!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Aardappelen
½ takje(s)
Verse rozemarijn
½ stuk(s)
Ui
250 gram
Rode kerstomaten
½ stuk(s)
Aubergine
160 gram
Portobello
75 gram
Verse geitenkaas
20 gram
Walnootstukjes
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Extra vierge olijfolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen 4 – 6 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of met keukenpapier.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de paprika in blokjes.
Tip: Cherrytomaten mogen dan klein zijn, maar ze hebben een hoger vitaminegehalte dan de gewone tomaat. Zoals het antioxidant bétacaroteen dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 - 35 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan.
Leg ondertussen de rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven tussen en vul de portobello met de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de portobello met geitenkaas. Bak 18 – 20 minuten in de oven.
Tip: Wist je dat verse geitenkaas minder zout bevat dan gewone kaas? De perfecte vervanger voor een zoutarm dieet dus.
Verdeel ondertussen de cherrytomaten en paprika in een ovenschaal. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn, de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten en paprika de laatste 15 minuten mee in de oven. Strooi de walnootstukjes over de portobello en rode ui, 5 minuten voor het einde van de baktijd.
Verdeel de aardappelen en portobello met de ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.
Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 400 gram groente per portie bevat? Dat is meer dan de ADH!