Skip to main content
Curry op z'n Indonesisch met ei en gefrituurde uitjes
Curry op z'n Indonesisch met ei en gefrituurde uitjes

Curry op z'n Indonesisch met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en komkommer

4.0
(136)

Receptontwikkelaar Steffi: "Dit recept is geinspireerd op "telor belado", een Indonesisch eiergerecht dat mijn oma regelmatig op tafel zette. Traditioneel worden de ingredienten voor de boemboe in een cobek (vijzel) met de hand fijngemaakt. Ik ben hier voor de makkelijke versie gegaan en gebruik hiervoor de keukenmachine. Minder werk, maar net zo lekker!"

Labels:
Veggie
Allergenen:
Ei
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

100 gram

Sperziebonen

½

Tomatenpuree

45 ml

Kokosmelk

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

1 el

Ketjap of zoete sojasaus

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Pikante rode saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3667 kJ
Energie (kcal)877 kcal
Vetten41.6 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten97.7 g
waarvan suikers25.2 g
Vezels8.2 g
Eiwitten29.6 g
Zout2.6 g
Potassium392.1 mg
Calcium84.3 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng water aan de kook in 2 potten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Was de eieren.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten in 1 pot. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Kook de eieren 4 minuten in de andere pot.
  • Voeg de sperziebonen toe en kook 2 - 4 minuten verder. Haal de eieren en sperziebonen uit de pot en spoel af onder koud water.
Groenten voorbereiden
2
  • Snijd de ui in grove stukken en voeg toe aan een hoge kom.
  • Voeg de knoflook toe en pureer met een staafmixer tot een puree. Haal uit de kom en houd apart.
  • Snijd de tomaat in grove stukken, voeg toe aan dezelfde hoge kom en pureer met de staafmixer (zie Tip).

Tip: Je kunt de tomaat ook fijnsnijden als je de puree wat meer textuur wilt geven.

Curry maken
3
  • Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het uienmengsel en de tomatenpuree 2 - 3 minuten.
  • Voeg eventueel wat pikante rode saus naar smaak toe. Voeg de verse tomaat, Javaanse wokpasta, suiker, ketjap en de sojasaus toe. Meng goed en bak nog 2 minuten.
  • Pel ondertussen de eieren.
Serveren
4
  • Voeg de kokosmelk, eieren en sperziebonen toe aan de wok. Kook nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de koriander grof. Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Serveer de rijst en curry op diepe borden. Serveer de komkommer ernaast.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes en de koriander.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders