HelloFresh
topBanner
Curry met spinazie en zoete aardappel

Curry met spinazie en zoete aardappel

met verse koriander, rijst en een spiegelei

Lees meer

.

Labels:VeggieBalansEten binnen 3 dagenFamily
Allergenen:SelderijMosterdEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

85 g

Basmatirijst

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Rode peper

200 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

150 ml

Kokosmelk

4 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 tl

Gemalen komijnzaad

5 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Scharrelei

(BevatEi)

400 g

Spinazie

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuks

Groentebouillonblokje

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2724 kJ
Energie (kcal)651 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Roer de kokosmelk goed door.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de zoete aardappel en per persoon 2 tl kerriepoeder en 1 tl gemalen komijn toe en bak 1 minuut mee.

4

Voeg vervolgens de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe en verkruimel 1⁄4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn.

5

Verhit, als de zoete aardappel bijna klaar is, de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Bij meerdere eieren kan dat tegelijkertijd in één koekenpan. Bestrooi het ei met peper en zout. Scheur ondertussen de spinazie klein boven de pan met aardappel en laat slinken.

6

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de curry en het spiegelei over de rijst. Garneer met de yoghurt en de koriander.