Skip to main content
Romige farfalle met varkenshaaspuntjes
Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

Romige farfalle met varkenshaaspuntjes

met aubergine en tomatentapenade

4.4
(1,3K)

Schelpjes, pennen, elleboogjes - de Italiaanse benamingen voor pastasoorten komen nooit zomaar uit de lucht vallen. Wat betekent farfalle denk jij? (Het juiste antwoord is: vlinders)

Labels:
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Tomatentapenade

½ stuk(s)

Aubergine

90 gram

Farfalle

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

100 gram

Varkenshaasstukjes

50 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

gram

Geraspte belegen kaas

25 gram

Geraspte belegen kaas

50 gram

Paprikareepjes

50 gram

Gesneden ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Bloem

1.5 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)4042 kJ
Energie (kcal)966 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers15 g
Vezels9.4 g
Eiwitten45 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Aubergine bakken
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de farfalle.
  • Snijd de aubergine in kleine blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aubergine in 10 - 12 minuten rondom bruin.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Varkenshaaspuntjes bakken
2
  • Weeg de farfalle af en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui, knoflook en paprika 1 minuut. Voeg de varkenshaaspuntjes toe en bak 2 - 3 minuten.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Weeg dan 60 gram pasta af per persoon en gebruik de helft van de kookroom.

Saus maken
3
  • Blus de varkenshaaspuntjes af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de kookroom.
  • Voeg de tijm, tomatentapenade en de farfalle toe en verbrokkel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven.
  • Verhit het geheel, afgedekt, 3 - 4 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Roer de aubergine en de helft van de geraspte kaas door de pasta.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de diepe borden en garneer met de overige kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders