Couscous met garnalen en yazzara
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscous met garnalen en yazzara

Couscous met garnalen en yazzara

met hazelnoten, verse kruiden en ras el hanout

Pastinaken zijn eigenlijk een van de oudste groenten die we kennen. Ze werden al in de oudheid gekweekt en werden vaak gebruikt als zoetstof voor gerechten.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
•Schaaldieren
•Tarwe
•Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Yazzara

(Bevat Melk (inclusief lactose))

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Pastinaak

½ zakje(s)

Ras el hanout

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Rozijnen

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3259 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten32.6 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten85.2 g
waarvan suikers20.4 g
Vezels19.1 g
Eiwitten27.6 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel. Voeg de couscous toe en laat afgedekt staan.
  • Breng een laagje water aan de kook in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Schil de pastinaak. Snijd de pastinaak en wortel in dunne halve maantjes.
Groenten bakken
2
  • Kook de pastinaak en wortel, afgedekt, 4 - 6 minuten in de sauteerpan. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Voeg de ui, de helft van de olijfolie en de helft van de knoflook toe aan de sauteerpan met pastinaak en wortel. Bak de groenten 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak ondertussen de hazelnoten fijn. Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Garnalen bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de garnalen en de overige knoflook 2 - 3 minuten.
  • Snijd de verse kruiden fijn. Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Blus af met het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de couscous, de ras el hanout, de hazelnoten, de rozijnen en de helft van de verse kruiden toe aan de sauteerpan met groenten.
Serveren
4
  • Voeg de wittewijnazijn, de honing, het sap van 1 citroenpartje per persoon en de extra vierge olijfolie toe aan de couscous en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de couscous in diepe borden. Verdeel de garnalen en de yazzara eroverheen. 
  • Garneer met de overige verse kruiden.
  • Serveer eventuele overige citroenpartjes ernaast.