Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

met kimchimayo, sticky champignons, spinazie en wortel

Receptontwikkelaar Iris: "Ik ben gek op gepocheerde eieren, maar vond het altijd een gedoe om ze te maken. Sinds ik de azijntruc in dit recept heb geleerd, zijn gepocheerde eieren mijn go-to lunchgerecht! Vandaag maak je ze als onderdeel van een op bibimbap geïnspireerde bowl."

Labels:
Veggie
Allergenen:
Ei
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

75 gram

Witte langgraanrijst

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Wortel

20 gram

Kimchisaus

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat: Sesamzaad, Soja, Tarwe)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat: Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

4.5 el

Wittewijnazijn

½ tl

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3441 kJ
Energie (kcal)823 kcal
Vetten40.8 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten83.5 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels5.9 g
Eiwitten26.5 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan
Koekenpan
Kleine kom
Zeef
Grote pan
Schuimspaan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Vul voor elk ei een klein glas met 150 ml water en 2 el azijn. Breek vervolgens voorzichtig 1 ei in elk glas.
  • Zorg ervoor dat het ei volledig is ondergedompeld. Voeg eventueel meer water toe. Herhaal dit voor alle eieren en bewaar de glazen apart.
  • Rasp de wortel boven een kom. Meng met de suiker en 1/2 el wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Rijst koken
2

 
  • Breng water aan de kook in een ruime pot en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet de rijst af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de champignons in schijfjes. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de kimchisaus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui 4 - 6 minuten. 

Groenten bakken
3
  • Voeg de knoflook en spinazie toe en bak nog 2 - 3 minuten, of tot de spinazie is geslonken.
  • Blus af met de sojasaus en breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en houd apart. 
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de champignons 5 - 7 minuten. 
  • Verlaag het vuur en voeg de Koreaanse kruiden en ketjap toe.
    Roer goed door en bak nog 1 minuut. Houd vervolgens apart. 
Ei voorbereiden
4
  • Breng een grote pot met water aan de kook.
  • Haal 1 ei tegelijk uit het glas en leg het in een zeef. Klop zachtjes op de zeef om het overtollige eiwit te verwijderen en leg het ei dan voorzichtig terug in het glas. 
  • Herhaal dit voor alle eieren zodat ze klaarstaan in aparte glazen.
  • Verlaag het vuur onder de pot met water (zie Tip).

Tip: Heb je een kernthermometer? Zorg ervoor dat het water 82 - 88 graden is.

Ei pocheren
5
  • Houd een glas boven de pot en roer met een garde door het water zodat er een draaikolk ontstaat.
  • Laat het ei voorzichtig uit het glas en in het midden van de draaikolk vallen. Laat het ei 15 - 20 seconden stollen. Herhaal dit met de overige eieren.
  • Pocheer de eieren tot het eiwit gestold, maar de dooier nog zacht is. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pot te halen en houd apart.
Serveren
6
  • Serveer de rijst in grote kommen of diepe borden.
  • Leg de sticky champignons, spinazie en geraspte wortel erbovenop. Leg er als laatste het gepocheerde ei bovenop.
  • Besprenkel met de kimchimayo en garneer met de furikake.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Papillot van zeebaars met ratatouille

Papillot van zeebaars met ratatouille

met aardappelwedges en basilicum-parmezaanmayonaise
Zalm in dilleroomsaus

Zalm in dilleroomsaus

met aardappelpuree, wortel en sperziebonen
Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt en smashed tortillachips
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar-patatjes, peterselie en Midden-Oosterse kruiden
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

met courgette, oregano, gebakken ui en spinazie
Kipburger met mozzarella en serranoham

Kipburger met mozzarella en serranoham

met briochebroodje, avocado, kerstomaten en rucola
Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

met rijst, geroosterde bloemkool en puntpaprika
Entrecote deluxe in knoflooksaus met aardappelwedges

Entrecote deluxe in knoflooksaus met aardappelwedges

met frisse salade, kappertjes en gefrituurde uitjes
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Pikante massala met linzen en aubergine

Pikante massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Gnocchi met burrata en kipfilet

Gnocchi met burrata en kipfilet

met tomatensaus, courgette en vers basilicum
Smokey tostada's met zwarte bonen

Smokey tostada's met zwarte bonen

kies en mix toppings: kruidige limoensaus, peterselie, tomaat en meer!
Turkse pide met gehaktballetjes

Turkse pide met gehaktballetjes

met rode puntpaprika en zoetzure ui
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Scampi's met broccolini en noedels

Scampi's met broccolini en noedels

geïnspireerd op pad see ew, met pinda's, Thais basilicum en limoen
Kipworstjes met witte kaas

Kipworstjes met witte kaas

met kruidige parelcouscous, rozijnen en munt
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

met uienchutney, spinazie en knoflooktomaten
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui