Skip to main content
Conchiglie met aubergine en geitenkaas
Conchiglie met aubergine en geitenkaas

Conchiglie met aubergine en geitenkaas

met paprika en tomaat

4.5
(642)

Conchiglie - verrassender dan zijn betekenis, spreek je dit Italiaanse woord voor schelpje uit als: con-keel-yay!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Tomaat

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Aubergine

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3044 kJ
Energie (kcal)727 kcal
Vetten28.6 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten90.1 g
waarvan suikers23.2 g
Vezels14.5 g
Eiwitten25.3 g
Zout1.8 g
Potassium48.3 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Pan
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water met de helft van de aangegeven hoeveelheid bouillonblokje aan de kook in een pot met deksel voor de pasta. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten snijden
2

Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes.

Pasta koken
3

Kook de pasta 9 - 11 minuten in de pot met deksel. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
4

Verhit een scheutje olijfolie in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, puntpaprika en aubergine toe en bak 5 - 7 minuten, of tot de aubergine goudbruin is. Voeg de knoflook, Siciliaanse kruiden en tomatenpuree toe. Bak 2 - 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Verkruimel het overige bouillonblokje boven de groenten. Voeg de tomaat, culinaire room, suiker en 45 ml kookvocht per persoon toe aan de pan. Laat de groenten, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag vuur pruttelen. Snijd ondertussen de verse bladpeterselie en het basilicum fijn.

Serveren
6

Voeg de pasta toe aan de sauteerpan met groenten en meng alles goed door. Verdeel de pasta over de borden en verkruimel de geitenkaas eroverheen. Bestrooi met de bladpeterselie en het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders