Skip to main content
Champignon-noedelsoep met ei
Champignon-noedelsoep met ei

Champignon-noedelsoep met ei

met kimchisaus, furikake en lente-ui

4.0
(474)

Je brengt deze schotel op smaak met furikake, een Japans specerij van gedroogde vis en groenten met zeewier, sesamzaadjes en zout.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Ei
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

50 gram

Mie noedels

(Bevat: Tarwe)

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

70 gram

Maïs in blik

½ bosje(s)

Lente-ui

20 gram

Kimchisaus

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Ketjap of zoete sojasaus

Voedingswaarden

Energie (kJ)2241 kJ
Energie (kcal)536 kcal
Vetten21.6 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten63.4 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels12.1 g
Eiwitten20.5 g
Zout4.1 g
Potassium197.5 mg
Calcium31.3 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Steelpan
Pan
Zeef

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor het ei en de noedels.
  • Kook het ei 2 minuten, voeg dan de noedels toe en kook nog 4 - 5 minuten. Giet af, leg de noedels terug in de pot en bewaar apart.
  • Laat het ei schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd doormidden.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
Groenten bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de gemengde gesneden paddenstoelen 2 - 3 minuten.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de lente-ui fijn. Houd de helft van het groene gedeelte van de lente-ui apart ter garnering.
  • Voeg de knoflook, de gemberpuree, de ketjap en de overige lente-ui toe aan de paddenstoelen. Meng goed en bak nog 4 minuten.
Afmaken
3
  • Laat ondertussen de mais uitlekken.
  • Meng, wanneer de groenten gaar zijn, de sesamolie, wittewijnazijn, sojasaus, de bouillon en de kimchisaus (let op: pikant! Gebruik naar smaak) door de groenten toe.
  • Breng aan de kook en haal van het vuur.
Serveren
4
  • Serveer de noedels in kommen.
  • Giet de bouillon met paddenstoelen erover.
  • Leg de mais en het ei erbovenop.
  • Garneer met de furikake en de achtergehouden lente-ui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders