Casarecce met kipgehakt in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Casarecce met kipgehakt in roomsaus

Casarecce met kipgehakt in roomsaus

met spinazie en cherrytomaten

Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode kerstomaten

90 gram

Casarecce

110 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

0.99 tl

Paprikapoeder

50 ml

Room

100 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)758 kcal
Energie (kJ)3171 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers14 g
Vezels6.2 g
Eiwitten39 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Couper les légumes
1

Portez 500 ml d’eau par personne à ébullition dans la casserole. Émincez l’oignon et écrasez l’ail ou hachez-le finement.Coupez les tomates cerises en deux.

Tip: Cherrytomaten mogen dan klein zijn, ze hebben wel een hoger vitaminegehalte dan de gewone tomaat. Zoals het antioxidant bétacaroteen dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Cuire les pâtes
2

Faites cuire les casarecce 10 à 12 minutes à couvert. Ensuite, égouttez-les et réservez-les sans couvercle. Pendant ce temps, faites chauffer l’huile d’olive dans le wok ou la sauteuse. Faites cuire le poulet haché 5 minutes à feu moyen-vif en l’émiettant.Ajoutez l’oignon et l’ail à mi-cuisson.

Cuire à la poêle
3

Ajoutez ensuite les tomates cerises, le paprika en poudre et la crème liquide, puis réchauffez 2 minutes. Déchirez les épinards au-dessus, éventuellement en plusieurs fois, puis remuez jusqu’à ce que les feuilles aient réduit. Salez et poivrez.

Servir
4

Servez les casarecce sur les assiettes et versez la sauce par-dessus.