Onze slager heeft het kipgehakt al voor je op smaak gebracht met Italiaanse kruiden, waardoor jij dit romige gerecht met spinazie nog sneller op tafel zet. Je gebruikt vandaag casarecce, een pastasoort die oorspronkelijk uit Sicilië komt. De vorm van deze pasta houdt de saus goed vast, wat resulteert in een smaakvolle combinatie bij elke hap.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode cherrytomaten
90 gram
Casarecce
(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Mosterd, Ei, Lupine)
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
1 tl
Paprikapoeder
50 ml
Kookroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten: Selderij)
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Halveer de rode cherrytomaten.
Kook de caserecce, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan. Rul het kipgehakt 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de ui en de knoflook toe.
Voeg daarna de cherrytomaten, het paprikapoeder en de kookroom toe en verwarm 2 minuten.
Snijd de spinazie grof. Voeg de spinazie toe aan de pan en roerbak tot de blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de caserecce en de saus over de borden.