Cannelloni betekent in het Italiaans 'grote pijpen' – precies wat je vanavond gaat maken met de verse lasagnebladen van De Pastafabriek. Ga als een echte Italiaan aan de slag en kook met de hele familie. Hoe meer mensen in de keuken, hoe dichter je bij de ware Italiaanse ervaring komt. Buon appetito!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ blik(ken)
Kerstomaten in blik
1 zakje(s)
Italiaanse kruiden
100 gram
Varkensboerengehakt
(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)
75 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Verse lasagnebladen
(Bevat Eieren, Tarwe)
50 gram
Ricotta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1.25 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water voor de lasagnevellen aan de kook in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de ui, de helft van de knoflook en de Italiaanse kruiden 1 – 2 minuten. Voeg de cherrytomaten uit blik, 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en 2 el water per persoon toe. Breng zachtjes aan de kook en laat in 5 minuten op laag vuur indikken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de rest van de knoflook 1 minuut en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt in 3 minuten los. Zet het vuur lager, scheur de spinazie klein en voeg toe aan de hapjespan. Laat de spinazie in 2 – 3 minuten slinken, roer goed door en haal dan de pan van het vuur. Voeg de helft van de ricotta toe, breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Snijd alle lasagnevellen in 2 gelijke stukken, zodat je 4 cannelloni per persoon kan maken. Kook de lasagnebladen 3 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel af met koud water. Verspreid de gehakt-spinazievulling over de lasagnevellen (laat 1/2 cm aan de randen vrij) en rol de lasagnevellen vervolgens op als een pannenkoek.
Schep een laagje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal. Leg de cannelloni op de tomatensaus in de ovenschaal en schep de rest van de tomatensaus eroverheen. Verdeel de overige ricotta over de cannelloni en bestrooi met de geraspte kaas. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
Zet de ovenschaal met de cannelloni in de oven. Bak de cannelloni 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal na 20 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal.
Verdeel de cannelloni over de borden - pas op: de vulling kan erg heet zijn!