Cannelloni gevuld met boerengehakt en spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cannelloni gevuld met boerengehakt en spinazie

Cannelloni gevuld met boerengehakt en spinazie

met ricotta en een saus van cherrytomaten

Cannelloni betekent in het Italiaans 'grote pijpen' – precies wat je vanavond gaat maken met de verse lasagnebladen van De Pastafabriek. Ga als een echte Italiaan aan de slag en kook met de hele familie. Hoe meer mensen in de keuken, hoe dichter je bij de ware Italiaanse ervaring komt. Buon appetito!

Allergenen:
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

75 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat Eieren, Tarwe)

50 gram

Ricotta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)867 kcal
Energie (kJ)3626 kJ
Vetten44.1 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten74.3 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels8.1 g
Eiwitten39.2 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Steelpan
Hapjespan
Ovenschaal
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water voor de lasagnevellen aan de kook in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de ui, de helft van de knoflook en de Italiaanse kruiden 1 – 2 minuten. Voeg de cherrytomaten uit blik, 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en 2 el water per persoon toe. Breng zachtjes aan de kook en laat in 5 minuten op laag vuur indikken. Breng op smaak met peper en zout.

Vulling maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de rest van de knoflook 1 minuut en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt in 3 minuten los. Zet het vuur lager, scheur de spinazie klein en voeg toe aan de hapjespan. Laat de spinazie in 2 – 3 minuten slinken, roer goed door en haal dan de pan van het vuur. Voeg de helft van de ricotta toe, breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Cannelloni maken
3

Snijd alle lasagnevellen in 2 gelijke stukken, zodat je 4 cannelloni per persoon kan maken. Kook de lasagnebladen 3 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel af met koud water. Verspreid de gehakt-spinazievulling over de lasagnevellen (laat 1/2 cm aan de randen vrij) en rol de lasagnevellen vervolgens op als een pannenkoek.

Cannelloni afmaken
4

Schep een laagje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal. Leg de cannelloni op de tomatensaus in de ovenschaal en schep de rest van de tomatensaus eroverheen. Verdeel de overige ricotta over de cannelloni en bestrooi met de geraspte kaas. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.

Cannelloni bakken
5

Zet de ovenschaal met de cannelloni in de oven. Bak de cannelloni 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal na 20 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal.

Serveren
6

Verdeel de cannelloni over de borden - pas op: de vulling kan erg heet zijn!