Skip to main content
Cannelloni gevuld met boerengehakt en spinazie
Cannelloni gevuld met boerengehakt en spinazie

Cannelloni gevuld met boerengehakt en spinazie

met ricotta en een saus van cherrytomaten

Cannelloni betekent in het Italiaans 'grote pijpen' – precies wat je vanavond gaat maken met de verse lasagnebladen van De Pastafabriek. Ga als een echte Italiaan aan de slag en kook met de hele familie. Hoe meer mensen in de keuken, hoe dichter je bij de ware Italiaanse ervaring komt. Buon appetito!

Allergenen:
Egg
Hvede
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Varkensboerengehakt

75 gram

Spinazie

100 gram

Verse lasagnebladen

50 gram

Ricotta

15 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)867 kcal
Energie (kJ)3626 kJ
Vetten44.1 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten74.3 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels8.1 g
Eiwitten39.2 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Steelpan
Hapjespan
Ovenschaal
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water voor de lasagnevellen aan de kook in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur en fruit de ui, de helft van de knoflook en de Italiaanse kruiden 1 – 2 minuten. Voeg de cherrytomaten uit blik, 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en 2 el water per persoon toe. Breng zachtjes aan de kook en laat in 5 minuten op laag vuur indikken. Breng op smaak met peper en zout.

Vulling maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de rest van de knoflook 1 minuut en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt in 3 minuten los. Zet het vuur lager, scheur de spinazie klein en voeg toe aan de hapjespan. Laat de spinazie in 2 – 3 minuten slinken, roer goed door en haal dan de pan van het vuur. Voeg de helft van de ricotta toe, breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Cannelloni maken
3

Snijd alle lasagnevellen in 2 gelijke stukken, zodat je 4 cannelloni per persoon kan maken. Kook de lasagnebladen 3 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel af met koud water. Verspreid de gehakt-spinazievulling over de lasagnevellen (laat 1/2 cm aan de randen vrij) en rol de lasagnevellen vervolgens op als een pannenkoek.

Cannelloni afmaken
4

Schep een laagje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal. Leg de cannelloni op de tomatensaus in de ovenschaal en schep de rest van de tomatensaus eroverheen. Verdeel de overige ricotta over de cannelloni en bestrooi met de geraspte kaas. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.

Cannelloni bakken
5

Zet de ovenschaal met de cannelloni in de oven. Bak de cannelloni 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal na 20 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal.

Serveren
6

Verdeel de cannelloni over de borden - pas op: de vulling kan erg heet zijn! 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes