HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconButter Chicken Met Rijst En Zelfgemaakte Raita
topBanner
Butter chicken met rijst en zelfgemaakte raita

Butter chicken met rijst en zelfgemaakte raita

met naanbrood en geroosterde cherrytomaten en babymais

Wereldkeuken
Lees meer

Butter chicken is een traditioneel Indiaas gerecht met currykruiden en boter. Butter verwijst naast het ingrediënt ook naar de kip die boterzacht wordt geserveerd.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)NotenGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

8 stuk(s)

Kippendijfilet

100 gram

Biologische halfvolle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Garam masala

1 tl

Gemalen komijnzaad

150 gram

Basmatirijst

20 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

1 stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Pruimtomaat

40 gram

Cashewstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Mini-komkommer

10 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

(BevatGlutenbevattende granen)

125 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Babymais

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1.5 el

Olijfolie

2 el

Suiker

2 tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5696 kJ
Energie (kcal)1361 kcal
Vetten64.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten131 g
waarvan suikers32.0 g
Vezels10 g
Eiwitten60 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Sieve
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Staafmixer
Hoge kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kippendijfilet in gelijke stukken van ongeveer 3 bij 3 cm. Meng in een kom de helft van de yoghurt met per persoon: 1 tl garam massala, 1/2 tl gemalen komijnzaad, peper en zout. Leg de stukken kippendijfilet in de kom, zet in de koelkast en laat minimaal 10 minuten marineren. Schep af en toe om.

2

Rasp de komkommer met een grove rasp en laat uitlekken in een zeef. Druk met de bolle kant van een lepel het meeste vocht eruit. Hak de koriander grof. Meng in een kleine kom de overige yoghurt met de geraspte komkommer en de helft van de koriander. Breng op smaak met peper en zout. Laat rusten in de koelkast tot serveren.

3

Snipper de ui en snijd de tomaat in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kippendijfilet toe en bak 3 - 4 minuten. Haal de kippendijfilet uit de pan en houd apart. Voeg per persoon 1/2 el roomboter, de ui en de mix van gember, knoflook en rode peper toe aan dezelfde hapjespan. Fruit de smaakmakers 2 minuten. Voeg de tomaten, 3/4 van de cashewstukjes en de overige garam massala toe en roerbak 3 minuten.

4

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Leg ondertussen de cherrytomaten en babymais in een ovenschaal, besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten en babymais 10 - 12 minuten in de oven. Bak de naan de laatste 2 - 3 minuten mee.

5

Blus de pan af met per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1 el suiker, 50 ml water en een snuf zout. Laat de saus, afgedekt, 4 - 5 minuten koken op middellaag vuur. Voeg de saus toe aan een hoge kom en mix het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de saus vervolgens weer toe aan de hapjespan samen met de kippendij, de kookroom en de overige roomboter en verhit het geheel nog 7 - 8 minuten op middellaag vuur.

6

Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de butter chicken over de rijst en garneer met de overige koriander en de overige cashewstukjes. Serveer met de raita, de geroosterde babymais en cherrytomaten en het naanbrood.