Skip to main content
Kipburger met naanbrood en tzatziki
Kipburger met naanbrood en tzatziki

Kipburger met naanbrood en tzatziki

met gekaramelliseerde ui en gegrilde groenten

Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je tijd over? Laat de yoghurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.

Allergenen:
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

1 stuk(s)

Turkse groene peper

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Milk)

1 stuk(s)

Kipburger

1 stuk(s)

Naanbrood

¼ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)864 kcal
Energie (kJ)3617 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers12 g
Vezels5.5 g
Eiwitten38 g
Zout4 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Rasp
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes munt van het takjes en snijd fijn. Snijd de bladpeterselie fijn.

Bakken
2

Snijd de Turkse groene peper en rode puntpaprika in reepjes en leg ze in een ovenschaal. Meng met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout en verkruimel de witte kaas erover. Bak 10 - 15 minuten, of tot de groenten donker beginnen te worden.

Ui karamelliseren
3

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui met een snuf zout in de droge koekenpan. Voeg, als na ongeveer 6 - 8 minuten de ui donker begint te kleuren, 1/4 el roomboter per persoon toe. Verlaag het vuur en bak de ui in 3 – 4 minuten zacht. Roer regelmatig door. Blus vlak voor serveren af met 1 el water per persoon.

Kipburgers bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipburgers in 4 – 6 minuten per kant gaar. Verwarm ondertussen het naanbrood 3 – 4 minuten mee met de groenten in de oven (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van het naanbrood. Bewaar de rest voor later in de week, geserveerd als voorafje met bijvoorbeeld tzatziki of hummus.

Tzatziki maken
5

Schaaf 4 linten per persoon van de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller en bewaar apart. Rasp de overige komkommer en laat uitlekken in een vergiet. Druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit. Meng in een kom de geraspte komkommer, yoghurt, knoflook, munt, bladpeterselie, peper en zout. Voeg 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon toe.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Serveren
6

Beleg 1 stuk naanbrood per persoon met de komkommerlinten, kipburger, een schep tzatziki en de gekaramelliseerde ui. Vouw de naan dubbel, om de burger heen (zie Tip). Verdeel de naanburgers over de borden en leg de groenten met witte kaas ernaast. Serveer met de overige tzatziki.

Tip: Je kunt het broodje vastprikken met een satéprikker om je tafelgenoten met een mooie burger te verrassen.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla