Hoisin-kipburger met komkommer-koolsla
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisin-kipburger met komkommer-koolsla

Hoisin-kipburger met komkommer-koolsla

op een wortelbroodje met patatjes

Hoisinsaus is een dikke, zoete saus die veel wordt gebruikt in de Kantonese keuken. Vandaag gebruik je het om een ​​kipburger te glaceren, en je maakt er ook een pikante hoisinmayo van. Eet smakelijk!

Labels:
Klimaatbewust
Familie
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wortelbroodje

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja Kan bevatten Noten, Selderij, Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd)

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Kipburger

25 gram

Sojascheuten

200 gram

Aardappelen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

Rodewijnazijn

1 tl

Suiker

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4112 kJ
Energie (kcal)983 kcal
Vetten51.3 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten94.8 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels14.8 g
Eiwitten29.8 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Rasp
Grillpan of koekenpan
Kleine kom

Instructies

Aardappelpartjes maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd de aardappelen in partjes. Verdeel de aardappelen over een met bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn Schep halverwege om.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle aardappelen, maar serveer 2/3. De overige aardappelen kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Komkommer bereiden
2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer. Meng in een kom de komkommer met de rodewijnazijn en suiker. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart tot serveren. Schep regelmatig om

Wortelsalade maken
3

Rasp de wortel. Snijd de koriander fijn. Meng in een kom de wortel, de koriander en de helft van de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Burger bakken
4

Bak het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el boter in een grillpan of gewone pan op middelhoog vuur. Druk de burger aan met een spatel en bak 7 - 8 minuten. Draai de burger om, voeg de ui toe en bak nog 6 - 7 minuten.

Afmaken
5

Voeg de sojascheuten, de honing en 2/3 van de hoisinsaus toe aan de grillpan. Meng goed door en bak nog 1 minuut. Draai de burger een paar keer om zodat de hele burger bedekt is met de saus. Voeg de wortelsalade toe aan de kom en meng met de komkommer. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de overige hoisinsaus.

Serveren
6

Snijd het wortelbroodje open en besmeer met de hoisinmayo. Beleg met de ui, sojascheuten, kipburger en wat salade. Bestrooi de patatjes met de nasi-bamikruidenmix. Serveer de patatjes en overige salade naast de burger. Serveer met extra mayonaise naar smaak.