Skip to main content
Hoisin-kipburger met komkommersalade
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten

4.2
(702)

Speciaal ingrediënt in je box! Doordat dit broodje gemaakt is op basis van wortel heeft het een heerlijk lichtzoete smaak en is het ook nog eens een bron van vezels.

Labels:
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wortelbroodje

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten, Sesamzaad Kan bevatten: Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Selderij, Ei)

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Oranjehoen kipburger

25 gram

Sojascheuten

200 gram

Aardappelen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

Rodewijnazijn

1 tl

Suiker

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4015 kJ
Energie (kcal)960 kcal
Vetten51.4 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten91.9 g
waarvan suikers24.9 g
Vezels14.8 g
Eiwitten29.8 g
Zout3.3 g
Potassium231.1 mg
Calcium35.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Dunschiller of kaasschaaf
Rasp
Grillpan of koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd de aardappelen in wedges.
  • Verdeel de aardappelen over een met bakplaat met bakpapier (zie Tip).

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle aardappelen, maar serveer 2/3. De overige aardappelen kun je in de koelkast bewaren voor de volgende keer.

Aardappelweges maken
2
  • Besprenkel de aardappelwedges met een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven, of ze tot goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
  • Rasp de wortel en snijd de koriander fijn. Snijd de ui in halve ringen.
  • Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer.
Komkommer bereiden
3
  • Meng in een kom de wortel en koriander met de helft van de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
  • Meng in een andere kom de komkommer met de rodewijnazijn en suiker.
  • Schep goed om en breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart tot serveren. Schep regelmatig om.
Burger bakken
4
  • Verhit een klontje boter in een grillpan of gewone pan op middelmatig vuur. Druk de burger aan met een spatel en bak 7 - 8 minuten.
  • Draai de burger om, voeg de ui toe en bak nog 6 - 7 minuten.
  • Voeg de sojascheuten, de honing en 2/3 van de hoisinsaus toe. Meng goed en bak nog 1 minuut. Keer de burger een paar keer om, zodat deze goed bedekt is met de saus.
Hoisinmayo maken
5
  • Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven.
  • Voeg de wortelsalade toe aan de komkommerlinten en meng goed.
  • Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de overige hoisinsaus.
Serveren
6
  • Snijd het wortelbroodje open en besmeer met de hoisinmayo. Beleg met de ui, sojascheuten, burger en wat salade.
  • Bestrooi de patatjes met de nasi-bamikruidenmix. Serveer de patatjes en overige salade naast de burger. Serveer met extra mayonaise naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders