Bulgur met spinazie en harissa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur met spinazie en harissa

Bulgur met spinazie en harissa

met feta, geroosterde wortel en amandelen

Harissa is een chilipasta uit de Maghreb, gemaakt van verschillende soorten chilipepers, specerijen en kruiden. De naam komt van het Arabische stamwoord "harasa", wat pletten of pureren betekent.

Labels:
Caloriebewust
•Veggie
•Extra groente
Allergenen:
Tarwe
•Amandelnoten
•Pinda's
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¾ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

15 gram

Harissa

65 gram

Babyspinazie

15 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2912 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten68.8 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels21.2 g
Eiwitten24.7 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Pan
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de wortel in de lengte en snijd in dunne staafjes van maximaal 1/2 cm dik. Meng in een kom de wortel met per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie.

Wortel bakken
2

Verspreid de wortel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortel is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.

Bulgur koken
3

Bereid de bouillon in een pot (zie Tip). Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook in 10 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 100 ml bouillon per persoon en dat vul aan met 75 ml kokend water per persoon.

Saus maken en mengen
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de honing en harissa toe. Verhit 30 seconden, of tot het begint te geuren. Meng de saus meteen door de bulgur.

Afmaken
5

Voeg de spinazie in delen toe aan de pot met bulgur. Roer steeds goed door. Hak ondertussen de gezouten amandelen grof.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd rijk is aan vezels en calcium? Dat is te danken aan de groenten, de bulgur en calciumrijke ingrediënten zoals de feta en amandelen. Je krijgt bijna 50% van de ADH binnen voor zowel vezels als calcium!

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden. Leg de geroosterde wortel erop. Verkruimel de feta erboven en garneer met de gehakte amandelen.