Skip to main content
Buddhabowl met knapperige kikkererwten en tofu
Buddhabowl met knapperige kikkererwten en tofu

Buddhabowl met knapperige kikkererwten en tofu

met bloemkoolrijst, zoete Aziatische saus en komkommer

Wist je dat kikkererwten een uitstekende bron zijn van plantaardige eiwitten en vezels? Dit maakt ze een fantastische toevoeging aan een evenwichtig dieet.

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Selderij
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Gekruide tofublokjes

(Bevat: Selderij, Soja, Tarwe)

75 gram

Jasmijnrijst

100 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Komkommer

¼ pak(ken)

Kikkererwten

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3495 kJ
Energie (kcal)835 kcal
Vetten40.9 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels7.6 g
Eiwitten23.8 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Koekenpan
Vergiet
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot. Kook de jasmijnrijst 12 - 15 minuten, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Spoel de kikkererwten onder koud water, laat ze uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier. Verhit een pan zonder olie op middelmatig vuur en bak de kikkererwten 10 minuten.
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in dunne schijfjes.
  • Meng in een kom de komkommer met per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

Tofu bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de tofublokjes 3 - 4 minuten al roerend.
  • Voeg per persoon: 1/2 zakje zoete Aziatische saus en 1/2 el sojasaus toe en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Haal de tofu uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Bloemkoolrijst bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in de pan van de tofu op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de bloemkoolrijst toe en bak het geheel 2 - 3 minuten al roerend op hoog vuur. Voeg de jasmijnrijst toe en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden toe aan de kikkererwten en bak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden en 2 tl van de komkommermarinade.
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Leg de tofublokjes, kikkererwten en zoetzure komkommer op de rijst.
  • Besprenkel met de mayonaisedressing.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla