HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBowl Met Orzo En Kippendijreepjes
topBanner
Bowl met orzo en kippendijreepjes

Bowl met orzo en kippendijreepjes

met komkommer, cherrytomaten, munt en Griekse yoghurt

Supersnel
Lees meer

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met kebabkruiden.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Mini-komkommer

150 gram

Griekse yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Citroen

75 gram

Gesneden rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ zakje(s)

Paprikapoeder

8 ml

Olijfolie met balsamico

(BevatSulfiet)

200 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3294 kJ
Energie (kcal)787 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels7 g
Eiwitten36 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de rode ui, knoflook en het paprikapoeder 2 minuten. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Halveer de cherrytomaten en snijd eventueel grote cherrytomaten in vieren. Meng in een een grote kom de komkommer en tomaat met de olijfolie met balsamico en breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de munt fijn. Snijd de citroen in parten en pers 1 partje per persoon. Meng in een kom de Griekse yoghurt met de helft van de fijngesneden munt. Voeg het citroensap toe en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

4

Serveer de orzo in een diepe kom. Serveer met de tomaat, komkommer en kippendijreepjes. Verdeel de Griekse yoghurt-dressing hierover. Garneer met 1 citroenpartje en de overige munt.