
Gehaktballetjes in sticky saus met noedels
met sperziebonen en sojascheuten
De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat manis zoet betekent in het Indonesisch?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
50 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
4 stuk(s)
Gemengd-gehaktballetjes met Thaise kruiden
(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
½ bosje(s)
Lente-ui
25 gram
Sojascheuten
150 gram
Sperziebonen
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
Benodigdheden
Instructies

- Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de sperziebonen en noedels.
- Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
- Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
- Pers de knoflook of snijd fijn.

- Kook de sperziebonen in 6 - 8 minuten gaar in de pot met deksel.
- Voeg in de laatste 3 - 4 minuten de noedels toe en kook mee. Giet daarna af en spoel kort met water.
Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

- Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en het witte gedeelte van de lente-ui 1 minuut.
- Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
- Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe aan de gehaktballetjes. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten.
- Voeg op het laatste moment het sesamzaad toe.

- Verdeel de noedels met sperziebonen over diepe borden. Schep de gehaktballetjes met saus eroverheen.
- Garneer met de sojascheuten en het groene gedeelte van de lente-ui.