Sticky gehaktballetjes met Thaise basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky gehaktballetjes met Thaise basilicum

Sticky gehaktballetjes met Thaise basilicum

met sesamnoedels en pinda's

Binnen no time zet jij deze lekkere en gezonde Aziatische noedels op tafel! We hebben de groenten namelijk alvast voor je gesneden.

Allergenen:
Soja
Tarwe
Pinda's
Sesamzaad
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

(Kan bevatten Selderij)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

2.5 gram

Thais basilicum

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Limoen

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4183 kJ
Energie (kcal)1000 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd14.9 g
Koolhydraten102.8 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels9.4 g
Eiwitten38.3 g
Zout5.7 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Gehaktballetjes bakken
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de mie noedels.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar en rondom bruin.
  • Zet het vuur uit en voeg de zoete Aziatische saus en vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de saus met de gehaktballetjes. Houd afgedekt warm.
Snijden
2
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat uitstomen. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd het basilicum in dunne reepjes.
  • Hak de pinda's grof.
  • Snijd de limoen in 4 partjes.
Groenten bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan met deksel op hoog vuur. Bak de groentemix en de knoflook 5 - 8 minuten al roerend.
  • Voeg de noedels toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.
  • Zet het vuur laag, voeg de sesamolie toe en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over diepe borden of kommen.
  • Verdeel de saus met gehaktballetjes erover.
  • Garneer met de pinda's en het Thaise basilicum.