Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met spiegelei, patatjes en salade

Wist je dat de boekoeloekoe-burgermix meer dan 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten bevat?

Labels:
Veggie
•Familie
Allergenen:
Eieren
•Tarwe
•Haver
•Selderij
•Melk (inclusief lactose)
•Sesamzaad
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

20 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(Bevat Tarwe, Haver, Selderij Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Pinda's)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

20 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Wortelbroodje

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja Kan bevatten Noten, Selderij, Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

1.25 el

Olijfolie

15 ml

[Plantaardige] melk

1.25 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3962 kJ
Energie (kcal)947 kcal
Vetten57.3 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten76.4 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels12.5 g
Eiwitten28.1 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Grote kom
•Saladekom
•Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in wedges. Meng in een kom de aardappelwedges met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven.

Boekoeloekoeburger maken
2

Snipper de ui zeer fijn. Kluts in een kom 1/2 ei per persoon. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoe-burgermix met de geraspte kaas, het geklutste ei, de melk en de helft van de gesnipperde ui (zie Tip). Voeg eventueel extra melk toe als het mengsel te droog lijkt. Laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

Tip: Eet je met een oneven aantal? Bereid dan voor het gemak de volledige boekoeloekoe-burgermix. De burger die overblijft is de volgende dag ook lekker bij een salade of op een broodje bij de lunch.

Salade maken
3

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de overige gesnipperde ui en 1 tl mayonaise per persoon (zie Tip). Snijd de komkommer in blokjes. Voeg de komkommer en de slamix toe aan de saladekom en meng met de dressing. Houd een beetje slamix apart voor op het broodje. 

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de burger.

Burger bakken
4

Maak van het boekoeloekoe-burgermengsel 1 burger per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 4 - 5 minuten per kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een tweede pan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Mayonaise mengen
5

Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten mee met de aardappelen in de oven. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd.

Serveren
6

Snijd het broodje open en beleg met de achtergehouden sla. Leg de boekoeloekoeburger erop en schep 1 el van de honing-mosterdmayonaise op elke burger. Leg het spiegelei op de burger. Serveer met de salade, de patatjes en de overige honing-mosterdmayonaise.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.