Vezels, eiwitten, B-vitamines en mineralen – zwarte bonen zitten er vol van. Wist je dat ze ervoor zorgen dat je energieniveau lang op peil blijft?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Biefstukpuntjes
150 gram
Jasmijnrijst
1 stuk(s)
Kleine rode ui
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
2 stuk(s)
Knoflookteen
3 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Rode peper
3 stengel(s)
Bosui
25 gram
Zwarte-bonenpasta
(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe, Soja)20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)⅔ stuk(s)
Komkommer
2 el
Zonnebloemolie
1 el
Ketjap
1 el
Bloem
5 el
Wittewijnazijn
2 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Haal de biefstukpuntjes uit de koelkast, dep droog met keukenpapier en snijd eventueel in gelijke stukken. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el zonnebloemolie, 1/2 el ketjap, 1/2 el bloem en peper. Roer de biefstukpuntjes door de marinade en zet apart. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten, giet daarna af indien nodig en bewaar met het deksel op de pan. Snijd de komkommer in plakjes. Meng in een kom per persoon: 2 el witte wijnazijn, 1 tl suiker, peper, zout en de komkommer. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Snipper de kleine rode ui. Snijd de paprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de rode peper fijn. Snijd de groene topjes van de bosui in dunne ringetjes (bewaar apart) en de rest in stukken van 2 - 3 cm. Verwarm een wok of hapjespan, zonder olie, op hoog vuur. Voeg zodra de pan goed heet is de biefstukpuntjes toe en schroei in 1 - 2 minuten dicht. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan. Fruit de knoflook, gember, rode ui en rode peper 1 - 2 minuten. Voeg de zwarte-bonenpasta, de lange stukjes bosui en de rode puntpaprika toe en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Blus af met de sojasaus, 1/2 el wittewijnazijn en 100 ml water per persoon. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur. Voeg de biefstukspuntjes toe en bak nog 1 minuut tot de saus is ingedikt.
Verdeel de rijst over de borden en schep de biefstukpuntjes in zwarte-bonensaus erbovenop. Serveer met de zoetzure komkommer en garneer met de achtergehouden bosui.