Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

met udonnoedels en pinda's

Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium draagt bij aan de vorming van botten en spieren.

Labels:
Caloriebewust
•Veggie
•Extra groente
Allergenen:
Soja
•Tarwe
•Gluten
•Gerst
•Eieren
•Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

¼ stuk(s)

Limoen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Ui

110 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Eieren)

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2223 kJ
Energie (kcal)531 kcal
Vetten18.3 g
waarvan verzadigd2.1 g
Koolhydraten59.7 g
waarvan suikers19.6 g
Vezels6.2 g
Eiwitten29.8 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

•Kom
•Kleine kom
•Saladekom
•Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, sojasaus, gemberpuree en knoflook. Voeg per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 limoenpartje toe. Meng de marinade goed.
  • Meng in een kom de vegetarische runderstukjes met 2/3 van de marinade. Zet opzij en laat de smaken intrekken.
Snijden
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes.
  • Snijd de tomaat in partjes en de ui in dunne halve ringen.
  • Meng in een saladekom de komkommer, tomaat en ui.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten al roerend.
  • Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten.
  • Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) in fijne ringen. 
Serveren
4
  • Voeg de udonnoedels en vegetarische runderstukjes toe aan de saladekom.
  • Meng door elkaar en verdeel over de borden.
  • Garneer met de overige limoenpartjes en de pinda's.
  • Voeg de overige marinade en de rode peper toe.