
Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt
met Udon noedels, pinda's en verse koriander
Wist je dat komkommers de temperatuur van het bloed en het lichaam kunnen verlagen? Daar komt ook de Engelse uitspraak 'cool as a cucumber' vandaan!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
100 gram
Verse Udon noedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Gemberpuree
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Komkommer
1.5 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Limoen
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
¼ stuk(s)
Rode peper
100 gram
Aziatisch gekruid kipgehakt
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de limoen in 4 partjes.
- Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, sojasaus, gemberpuree en knoflook (zie Tip).
- Voeg per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 limoenpartje toe. Meng de saus goed.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege. Voeg eventueel na het serveren een beetje sojasaus naar smaak toe.

- Snijd de komkommer in halve maantjes.
- Snijd de tomaat in partjes en de ui in dunne halve ringen.
- Snijd de koriander fijn (zie Tip).
- Meng in een saladekom de komkommer, tomaat, ui en koriander.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt in 3 minuten los.
- Voeg de Udon noedels en 2/3 van de saus toe en verhit nog 2 - 3 minuten.
- Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) in fijne ringen.
Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

- Voeg de Udon noedels en toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden.
- Garneer eventueel met de overige limoenpartjes en de pinda's.
- Voeg de overige saus en rode peper toe. Breng op smaak met peper en zout.