Kipfilethaasjes met pestokrieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilethaasjes met pestokrieltjes

Kipfilethaasjes met pestokrieltjes

met gebakken courgette en paprika

Wist je dat een rode paprika 3 keer zoveel vitamine C bevat als een appelsien?

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

100 gram

Kipfilethaasjes met Mediterrane kruiden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

⅓ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2815 kJ
Energie (kcal)673 kcal
Vetten39.6 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten43.4 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels8.9 g
Eiwitten31.1 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Krieltjes bakken
1
  • Halveer eventuele grote krieltjes of snijd in vieren. 
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de krieltjes, afgedekt, 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal het deksel van de pan en bak nog 2 - 4 minuten. Schep regelmatig om.
Groenten bereiden
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. 
  • Snijd de paprika in reepjes. Snijd de courgette in halve maantjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paprika, de courgette en de kipfilethaasjes toe en bak de kipfilet in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar. 
Krieltjes afmaken
3
  • Meng, als de krieltjes gaar zijn, de pesto door de krieltjes.
Serveren
4
  • Verdeel de pestokrieltjes over de borden.
  • Leg de gebakken groenten en de kipfilethaasjes ernaast.
  • Serveer met de mayonaise.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.