Skip to main content
Zelfgemaakte kip cordon bleu
Zelfgemaakte kip cordon bleu

Zelfgemaakte kip cordon bleu

geserveerd met krieltjes en salade met honing-mosterdmayonaise

4.6
(2,1K)

-

Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Ei
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kipfilet

15 gram

Achterham

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten)

1 stuk(s)

Portobello

½ stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Peultjes

25 gram

Groene pesto

(Bevat: Noten, Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Ei, Mosterd)

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Honing

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1.5 el

Bloem

½ el

Wittewijnazijn

1.5 tl

Mosterd

Voedingswaarden

Energie (kJ)5282 kJ
Energie (kcal)1263 kcal
Vetten77 g
waarvan verzadigd18.3 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels10 g
Eiwitten54 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Ovenschaal
Kom

Instructies

Krieltjes bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de krieltjes in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de parten, afgedekt, 25 - 35 minuten. Haal de laatste 20 - 25 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Cashewstukjes roosteren
2

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de cashewstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Cordon bleu maken
3

Snijd de kipfilet in de lengte in, zodat je hem open kunt klappen. Vul de kipfilet met de ham en de kaas en vouw voorzichtig dicht. Breng de kip op smaak met peper en zout. Pak drie diepe borden: voeg 1 el olijfolie per persoon toe aan het eerste bord, voeg de bloem toe aan het tweede bord en de panko aan het derde bord. Haal de kipfilet eerst door de bloem, dan door de olijfolie en vervolgens door de panko.

Cordon bleu bereiden
4

Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2-3 minuten in de koekenpan, tot de kipfilet goudbruin is. Leg de kip daarna in een ovenschaal en bak nog 15-20 minuten in de oven.

Bakken en mengen
5

Snijd ondertussen de portobello in repen van 1/2 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de portobellorepen, knoflook en peultjes 5-6 minuten. Zet het vuur uit, voeg de groene pesto toe en roer goed door. Meng in een kom de rucola met de gebakken groenten. Schenk de wittewijnazijn erbij en meng goed. Meng in een kleine kom de mayonaise met de honing en de mosterd.

Serveren
6

Leg de cordon bleu op de borden en verdeel de krieltjes en salade over de borden. Serveer de honing-mosterdmayonaise erbij en garneer de salade met de cashewstukjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders