Skip to main content
Griekse yoghurt met mango
Griekse yoghurt met mango

Griekse yoghurt met mango

Met pistachenoten en kokos

3.0
(10)

Dit kleurrijke dessert maak je in een handomdraai. De mango pureer je met wat suiker en water, en is een zoete tegenhanger van de zure, romige Griekse yoghurt. De pistachenoten en kokosrasp geven dit dessert een exotisch tintje.

Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

20 gram

Pistachenoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 stuk(s)

Mango

250 ml

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kJ)1264 kJ
Energie (kcal)302 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten18 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels3 g
Eiwitten9 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Pistachnoten en kokos roosteren
1

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en roosterde pistachenoten 4 – 6 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de kokosrasp toe.

Mangopuree maken
2

Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes. Mix ineen hoge kom met staafmixer de mango met de suiker en 1/2 el water per persoon tot een gladde puree.

Serveren
3

Schep een laagje Griekse yoghurt in de glazen, gevolgd door een laagje mangopuree. Herhaal deze stappen tot de puree op is. Garneer met de pistachnoten en kokosrasp.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders