Skip to main content
Krokante garnalen met kimchisaus
Krokante garnalen met kimchisaus

Krokante garnalen met kimchisaus

met kokosrijst en zoetzure groenten

Door de rijst in kokosmelk te koken krijgt het een zoete, subtiele kokossmaak. Het verrijkt de rijst ook met gezonde vetten, vitaminen, mineralen en vezels.

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Schaaldieren

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 ml

Kokosmelk

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Komkommer

½ bosje(s)

Radijs

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Citroen

20 gram

Kimchisaus

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3240 kJ
Energie (kcal)774 kcal
Vetten30.3 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten98.3 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels10.8 g
Eiwitten23.4 g
Zout2.1 g
Potassium247.5 mg
Calcium26.5 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier

Instructies

Rijst koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
  • Voeg de kokosmelk toe aan een pot en giet de bouillon erbij. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur. Giet af en laat afgedekt staan. 
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Verwijder het blad van de radijsjes en snijd de radijsjes in dunne schijfjes.
Salade maken
2
  • Snijd de citroen in 6 partjes en pers het sap van 2 citroenpartjes per persoon uit boven een saladekom.
  • Voeg de suiker en wittewijnazijn toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de komkommer en radijs toe aan de saladekom en meng goed met de dressing.
  • Bewaar in de koelkast tot serveren en schep regelmatig om.
Garnalen bereiden
3
  • Meng in een kom de kokosrasp met de panko. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje zonnebloemolie.
  • Strooi het kokos-pankomengsel over de garnalen en schep goed om. Bak de garnalen 12 - 14 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Snijd de koriander fijn.
  • Serveer de kokosrijst op borden en verdeel alles eroverheen.
  • Verdeel het overige kokos-pankomengsel van de bakplaat erover en besprenkel met de kimchisaus.
  • Garneer met de koriander en serveer met de overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders