Skip to main content
Tortilla's met krokante kip en aardappelwedges
Tortilla's met krokante kip en aardappelwedges

Tortilla's met krokante kip en aardappelwedges

met honingmosterddressing en salade

In dit recept gebruik je de microgolfoven om nog sneller te kunnen koken! Hiervoor heb je een microgolfbestendige kom of bord nodig. De meeste glazen en aardewerk schalen kunnen gewoon in de microgolfoven. Controleer wel even of deze echt microgolfbestendig zijn. Dit zie je onderop je servies aan het 'microwave-safe'-icoon. Let op: gebruik nooit aluminum(folie) of metaal in de microgolfoven.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelwedges

1 stuk(s)

Oranjehoen krokante kipschnitzel

(Bevat: Tarwe, Gerst)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Komkommer

1.5 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat: Tarwe)

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¾ el

[Plantaardige] boter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3929 kJ
Energie (kcal)939 kcal
Vetten40.3 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten106.3 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels12.3 g
Eiwitten33.3 g
Zout2.2 g
Potassium240 mg
Calcium40 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Vork
Hittebestendige kom
Film plastique
Koekenpan
Saladekom
Fat

Instructies

Voorbereiden
1

Voeg de aardappelwedges toe aan een grote kom die geschikt is voor de microgolfoven. Voeg per persoon: 1/4 el boter en 1 el water en dek af met vershoudfolie. Laat 4 - 5 minuten op hoog vermogen in de microgolf garen, of tot ze zacht zijn als je er met een vork in prikt (zie Tip).

Tip: Geen microgolfoven? Geen probleem! Bak de aardappelen 8 - 10 minuten in een pan, voeg dan de ui toe en bak nog 5 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden voor de tortilla's.

Groenten snijden
2

Verwijder voorzichtig het vershoudfolie (pas op voor stoom). Giet het overige vocht af en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de komkommer in halve maantjes en de tomaat in partjes. Snijd de sla fijn.

Aardappelen bakken
3

Verhit 1/4 el boter per persoon in een pan en bak de aardappelwedges en ui 4 - 5 minuten, of tot ze goudbruin zijn (zie Tip). Meng het paprikapoeder erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Dit recept bevat veel calorieën. Als je op je calorie-inname let, serveer dan slechts de helft van de aardappelen. De rest kun je bewaren om een andere keer te gebruiken.

Schnitzel bakken
4

Verhit ondertussen 1/4 el boter per persoon in een andere pan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan heet is, de schnitzel toe en bak 3 - 4 minuten per kant. Snijd de schnitzel vlak voor het serveren in dunne reepjes.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de mayonaise, mosterd en honing met de helft van de kaas. Voeg de sla, tomaat en komkommer toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortilla's op een bord en zet ze 1 minuut in de microgolfoven op de hoogste stand tot ze warm en zacht zijn (zie Tip).

Tip: Geen microgolfoven? Geen probleem! Verdeel de tortilla's over een bakplaat met bakpapier en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Serveren
6

Beleg de tortilla's met een deel van de salade, aardappelwedges en ui, samen met de schnitzelreepjes en de overige kaas. Serveer de overige salade en aardappelwedges ernaast met extra mayonaise naar smaak.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus