topBanner
Wortelbroodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

Wortelbroodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

met een salade van mais, tomaat en yoghurt-chilisaus

Lees meer

Het wortelbroodje in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons bevat deze variant meer vezels, maar minder zout en helemaal geen toegevoegde suiker. Het resultaat is lekker én voedzaam.

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Lekker snelBalans
Allergenen:Glutenbevattende granenSesamzaadSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

¼ stuks

Rode peper

6 stuks

Kipgehaktballetjes met Mexicaanse kruiden

2 stuks

Wortelbroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)

3 stuks

Pruimtomaat

50 g

Radicchio en ijsbergsla

100 g

Mais

50 g

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2015 kJ
Energie (kcal)482 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan met deksel
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, rode peper en kipgehaktballen 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballen, afgedekt, 4 – 5 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.

3

Bak het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Meng in een saladekom de tomatenblokjes en mais met de gemengde sla.Meng in een kleine kom de yoghurt met de zoet-pittige chilisaus.

4

Snijd de broodjes open en vul ze met 3 gehaktballetjes per persoon en de ui. Schep er een klein beetje yoghurt-chilisaus op. Meng de overige yoghurt-chilisaus door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de broodjes met de salade ernaast.