Skip to main content
Witte asperges met ontbijtspek en gepocheerde eieren
Witte asperges met ontbijtspek en gepocheerde eieren

Witte asperges met ontbijtspek en gepocheerde eieren

met patatjes en peterselie-botersaus

4.1
(406)

Speciaal ingrediënt in je box! De witte asperge, ook wel het witte goud, is weer in het seizoen. Deze groente groeit onder de grond, waardoor ze hun lichte kleur behouden.

Labels:
Calorie Smart
Famille
Ingrédient spécial
-30 % de glucides
Allergenen:
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

250 gram

Witte asperges

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

Zelf toevoegen

25 gram

[Plantaardige] boter

½ tl

Witte balsamicoazijn

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2662 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten39.5 g
waarvan verzadigd19.1 g
Koolhydraten42.7 g
waarvan suikers3.5 g
Vezels10.6 g
Eiwitten25.9 g
Zout1.3 g
Potassium500 mg
Calcium50 mg
Iron2.5 mg

Benodigdheden

Grote pan of aspergepan
Pan met deksel
Dunschiller
Garde
Grote pan
Bord
Schuimspaan
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een grote pot of aspergepot voor de asperges. Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en halveer ze. Snijd grote aardappelen in kwarten. Kook de aardappelen, afgedekt, 15 - 20 minuten in de pot met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Asperges koken
2

Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden. Kook de asperges 12 - 15 minuten in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen.

Eieren pocheren
3

Breng een grote pot met water aan de kook en voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt. Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pot rond, zodat er een draaikolk in de pot ontstaat. Laat de eieren voorzichtig een voor een in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.

Peterselie snijden
4

Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten (zie Tip). Gebruik een schuimspaan om de eieren voorzichtig uit de pot te halen en leg ze op een bord met keukenpapier om uit te lekken. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Tip: Het eigeel blijft op deze manier vloeibaar. Heb je liever een iets steviger eigeel? Kook dan 1 minuut langer.

Spek bakken
5

Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de peterselie en de witte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en haal van het vuur wanneer de boter gesmolten is.

Serveren
6

Verdeel de asperges en de patatjes over de borden. Leg de gepocheerde eieren op de asperges. Schenk de botersaus over de patatjes en asperges. Garneer met het spek. 

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders