Skip to main content
Warme ontbijtcake
Warme ontbijtcake

Warme ontbijtcake

Met amandelmeel en peer

3.2
(44)
Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Banaan

½ stuk(s)

Peer

50 gram

Amandelmeel

(Bevat: Noten)

1 tl

Vanille-extract

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

Zelf toevoegen

stuk(s)

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Suiker

50 gram

Bloem

1 tl

Bakpoeder

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Lupine)

snufje

Zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)446 kcal
Energie (kJ)1866.1 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten50 g
Vezels8 g
Eiwitten15 g

Benodigdheden

Oven
Mengkom
Kom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met boter.

2

Prak de banaan in een hoge kom. Schil de peer en snijd klein. Meng de peer met het amandelmeel, suiker, volkoren meel of bloem, bakpoeder en zout in een grote mengkom.

3

Scheid het eiwit en eigeel. Voeg het eigeel toe aan de geprakte banaan. Bewaar het eiwit in een aparte hoge kom.

4

Mix het eiwit stijf. Mix daarna het eigeel met de banaan luchtig. Voeg tussendoor het vanille-extract toe aan de banaan.

5

Schep het eigeel met banaan door de peer met amandelmeel en voeg als laatste het eiwit toe. Meng goed, maar niet te lang om te voorkomen dat alle lucht ontsnapt.

6

Schep het deeg in de cakevorm. Bak de cake 30 – 35 minuten in de oven.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders