Skip to main content
Penne in tomatensaus met burrata en courgette

Penne in tomatensaus met burrata en courgette

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!

Je kunt dit recept makkelijk aanpassen aan de smaak van jouw kleintjes, zonder te hoeven inleveren op je eigen smaak. Houd het simpel voor de kinderen en geniet van de ingrediënten die speciaal voor jou zijn toegevoegd!

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Hazelnoten
Noten
Gluten
Tarwe
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Kalamata-olijven

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Passata

10 gram

Geroosterde hazelnoten

(Bevat: Hazelnoten, Noten)

90 gram

Penne

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

100 gram

Mix van ui, wortel en bleekselder

(Bevat: Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3299 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten38.6 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten80.4 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels7 g
Eiwitten24.6 g
Zout1.1 g
Potassium220 mg
Calcium49 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Steelpan

Instructies

Préparer
1
  • Portez un bon volume d'eau salée à ébullition dans la casserole. Faites-y cuire les pâtes 10 à 12 minutes. 
  • Prélevez-en un peu d'eau de cuisson, puis égouttez-les et réservez-les. 
  • Faites chauffer 1 filet d'huile d'olive dans le wok ou la sauteuse à feu moyen-vif et cuire le mélange de légumes 3 à 4 minutes. 
Cuire les légumes
2
  • Pendant ce temps, coupez la courgette en dés.
  • Ajoutez-la aux légumes et poursuivez la cuisson 3 à 4 minutes. 
  • Ajoutez-y la passata et les épices italiennes, puis mélangez bien.
  • Laissez mijoter 2 à 3 minutes à feu moyen.
Préparer la salsa
3
  • Pendant ce temps, hachez grossièrement les olives, les noisettes et le persil.
  • Faites chauffer 1 filet d'huile d'olive dans la casserole en inox à feu moyen.
  • Faites-y cuire les olives, les noisettes et le persil 1 à 2 minutes. Salez et poivrez à votre goût.
Servir
4
  • Incorporez les pâtes à la sauce avec 1 filet d'eau de cuisson réservée à votre convenance. Salez et poivrez à votre goût.
  • Servez les pâtes sur les assiettes et déposez-y la burrata. Arrosez d'1 filet d'huile d'olive vierge extra à votre convenance, puis salez et poivrez à votre goût.
  • Pour les parents : parsemez de la salsa aux olives et noisettes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders