topBanner
Vegetarische shakshuka met Italiaanse kruiden

Vegetarische shakshuka met Italiaanse kruiden

met aardappel, geitenkaas en knoflookbrood

Lees meer

Met shakshuka kun je perfect variëren - zoals deze Italiaanse versie met vers basilicum en knoflookbrood.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 g

Halfkruimige aardappelen

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Tomaat

2 tl

Italiaanse kruiden

1 stuks

Tomatenblokjes met basilicum

100 g

Spinazie

75 g

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuks

Eieren

(BevatEi)

1 stuks

Biologische witte demi baguette

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenNoten, Ei, Lupine, Sesam, Melk, Soja)

10 g

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 stuks

Groentebouillonblokje

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3256 kJ
Energie (kcal)778 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Cholesterol0 mg
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig of schil ze en snijd ze in blokjes van 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Kook de aardappelblokjes 5 - 6 minuten en giet af. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Voeg de helft van de knoflook en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon toe. Bak 1/2 minuut op middelhoog vuur. Voeg de gesneden tomaat, de tomatenblokjes en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Roer goed door en laat, afgedekt, 5 - 7 minuten zachtjes koken.

3

Voeg de aardappelblokjes toe aan de tomatensaus. Voeg ook de spinazie toe en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas.

4

Maak voor elk ei een kuiltje in de tomatensaus en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de helft van de geitenkaas over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 – 12 minuten stollen op middelhoog vuur. Haal halverwege het deksel van de pan, zodat overtollig vocht kan verdampen.

5

Meng in een kleine kom 1/2 el olijfolie per persoon en de andere helft van de knoflook. Snijd de baguette in de lengte doormidden. Smeer het knoflook-oliemengsel op de baguette en bak 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen het basilicum fijn.

6

Schep de aardappelen en eieren in tomatensaus op de borden. Garneer met de overige geitenkaas en het basilicum. Serveer met het knoflookbrood.